US VE DE GUST UN EXPERIMENT?

Bon dia, INDIS!
Avui us vull proposar un experiment que ens pot tenir engrescats el temps que li vulguem dedicar. Consisteix a crear un volcà i fer-lo erupcionar.

Podem començar l'activitat, escrivint en un foli en horitzontal EXPERIMENT VOLCÀ. Baix, escriurem la llista de materials necessaris per portar-lo a terme; AMPOLLA DE PLÀSTIC, BASE (lliure), BICARBONAT, AIGUA, SABÓ LÍQUID, COLORANT I VINAGRE. A continuació, i per tal d'inspirar-nos una mica, podem visualitzar imatges de volcans.

Una vegada ens hem fet una idea de com volem que sigui el nostre, ja ens podem posar a fer-lo. Primerament, agafarem una ampolla de plàstic i la tallarem per la meitat, sempre amb l'ajuda i supervisió d'un adult. Si teniu algun recipient que s'adapti al que volem fer, també va bé. Després passarem a fer la base del volcà, la qual col·locarem al voltant del recipient. Abans he dit que és lliure, la podeu fer com vulgueu; amb plastilina, cartolina, massa de pizza, guix, fang, terra... També la podeu pintar o decorar; amb tèmperes, fulles o branquetes seques... Una vegada tinguem el VOLCÀ llest, podem passar a fer-lo erupcionar
Com ho farem? En el recipient de plàstic que es troba dins del volcà, posarem la mateixa quantitat de bicarbonat que d'aigua. Afegirem sabó líquid, millor si és el de cuina, i colorant, per tal d'aconseguir el color de la lava. Una vegada estigui tot ben mesclat, afegirem el vinagre lentament. Gaudiu del procés, ja em contareu com ha anat!:)
gminfantil5@gmail.com
Us deixo algunes fotografies!:)















Per si us pot servir d'ajuda, us deixo un vídeo explicatiu.




A finals d'aquesta setmana, publicaré les portades del segon trimestre que m'heu anat enviant, i la setmana que ve, l'experiment del volcàMolt d'ànim, ho esteu fent molt bé!

Per acabar, recordar-vos que podeu visitar el bloc de l'Equip de Suport, on podeu trobar molts de recursos per completar el que anam proposant.

NOVA EINA